Beleef de kerst in Duiven

Cliënten in de sneeuw

Het idee om een Dickens in de Liemers te organiseren is ontstaan om de cliënten van ZoZijn een leuke dagbesteding te geven. 

In de afgelopen jaren zijn de nodige bezuinigingen uitgevoerd in de zorgsector. Natuurlijk hebben deze bezuinigingen ook weerslag op de financiële middelen die ter beschikking staan voor de dagbesteding van de cliënten die werkzaam zijn in het Horsterpark. 

Door het organiseren van "Dickens in de Liemers" kunnen verschillende doelen worden bereikt, namelijk: 

  • Nog meer variatie in de dagbesteding van de cliënten. Zij zullen gedurende het hele jaar nauw betrokken zijn bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement.
  • Door de inkomsten van het evenement kan aan de cliënten en de bezoekers van het Horsterpark, net dat beetje extra zorg worden geboden. 
  • Doordat diverse organisaties uit de publieke en private sector worden betrokken bij het opzetten en de uitvoering van het evenement komt er meer begrip voor de mensen met een verstandelijke beperking 
  • Door de samenwerking wordt de binding tussen inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties, overheid en het bedrijfsleven versterkt. 
  • Het neerzetten van een mooi sociaal maatschappelijk evenement binnen de Liemers, dat de komende jaren kan uitgroeien tot een blijvende activiteit.

 

Top