Beleef de kerst in Duiven

Buiten het programma om, kunt u het gehele Dickens in de Liemers weekend genieten van heel veel activiteiten, zoals:

Meewandelen met de Dickens figuren
Wandel mee met de vele in Dickens kleding gehulde acteurs. Zij leiden je over de prachtige omgetoverde paden van het Horsterpark. Van vlerken tot klerken, notabelen, werksters, boeren burgers en buitenlui. Pas op voor de trucs van de straat goochelaars en snelheid van schoffies. Geniet van de prachtige Dickens parade.

Een Kerstmarkt in Dickensstijl
Beleef de exclusieve sfeer van de Dickens Kerstmarkt in de 50 prachtig verlichte houten marktkramen. Kooplieden met lekkernijen, kerst- en cadeau-artikelen, streekproducten en oude ambachten proberen hun spullen aan de man te brengen.

Diverse Ambachten
Breng een bezoekje aan de valkenier (op zondag), makreel roker, de midwinterhoornbouwers, of luister naar de verhalenverteller bij de potkachel, maar let op de wilde vogels die misschien wel op je loeren!

Hoe maak je een midwinterhoorn! De midwinterhoornblazers laten het zien.

De inwendige mens
Laat je onderweg verrassen met een hapje of een drankje zoals: 

Heerlijk broodje van het varken aan het spit, een broodje braadworst, erwtensoep, koffie, chocomel/rum, glühwein en lekkernijen. Wat dacht je van een heerlijke oliebol, een portie poffertjes of versgebrande noten.

Levende Knuffelstal
Bij de kinderboerderij is een levende knuffelstal met doorlopende voorstellingen. Erg leuk voor de kinderen maar ook ouderen zullen worden meegenomen in de sfeer van weleer. 

Dickens kermis voor kinderen
Speciaal voor kinderen is er een nostalgische kermis met als hoogtepunt een kinder zweefmolen, ‘touwtje’ trekken en ballengooien. Er zijn prachtige prijzen te winnen. Gratis kunnen de kinderen brood of marshmallows roosteren boven een knappend vuur.

Acteurs, vertellers, straatmuzikanten, zakkenrollers, vuurspuwers, goochelaars 
Zullen er voor zorgen dat je aandacht geen moment kan verslappen!! Van doodgraver tot rouwende weduwe en van goochelaar tot Tony onze accordeonist. 

Dickens Theepaviljoen is omgetoverd tot een echte “Dickens herberg” 
In het Theepaviljoen is een prachtige Dickens sfeer gecreëerd. Geniet van de livemuziek.

Kerstloterij en een Ouderwets Rad van Fortuin
Koop een paar loten in de geweldige Dickens kerstloterij. Prachtige prijzen, onder andere, een ballonvaart, skicursus, onbeperkt pannenkoeken eten voor het hele gezin en wat dacht je van de grote Dickens beren. Een kleine greep uit de vele mooie prijzen.

 

Top